Κεχριμπάρι: Ο εκπρόσωπος της αιώνιας Σοφίας

Κεχριμπάρι

Το κεχριμπάρι είναι απολιθωμένο ρετσίνι από κωνοφόρα δέντρα, έλατα ή πεύκα που εκκρίνεται όταν το δέντρο του τραυματίζεται. Σφραγίζει τις πληγές του δέντρου από έντομα, αρρώστιες και μολύνσεις και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης γερνάει με το δέντρο χάνοντας υγρασία και σκληραίνει σε ένα κομμάτι.

Είναι ένα ορυκτό σε πολλές περιπτώσεις διάφανο. Το χρώμα του είναι συνήθως κίτρινο ή πορτοκαλί, αλλά σπανιότερα μπορεί να είναι και σκούρο καστανό, πράσινο ή ακόμα και βιολετί.

 Το Μήνυμα του:

« Σας υπενθυμίζω ότι δεν διαφέρετε τόσο από τους ανθρώπους της πέτρας. Είστε και εσείς αρχαίοι, σοφοί».

Amber, the freezing gold, that is not hot and it is not cold

Has caught within its dreaming arms, the insects and the flower charms

Time has kept as still as death, holding instant every breath

Now from out our fading past, a scene which can forever last

Garry Platt

Amber - allowing happiness to come through

Ιστορία της πέτρας:

Δεν υπάρχει χρόνος, υπάρχει μόνο η ζωή που μετριέται με κάθε εμπειρία.

Μπορείς να το μετρήσεις αυτό με το χρόνο...

Αν εκτιμάς τη ζωή τότε έρχεται σε σένα με συνειδητότητα.

Σε επεκτείνει πέρα από κάθε μέτρηση.

Θυμάσαι να συμμετέχεις σε αυτήν,

Να τη ζεις τόσο ολοκληρωτικά

που οι περιγραφές να δίνουν χώρο στην αγνή ευχαρίστηση.

 

Λέξεις Κλειδιά:

ΚεχριμπάριΦέρει την ρομαντική αγάπη, εξαγνισμός, σοφία ενέργεια και ισορροπία. Προωθεί την εσωτερική γαλήνη και χαρά, ελευθερία, επιθυμία, ανάπτυξη, καλή τύχη, φώτιση, ευτυχία, σοφία, προσαρμοστικότητα, δημιουργικότητα, νοητική διαύγεια, πίστη, εναρμονίζει τη διάθεση και επιτρέπει την εμπιστοσύνη. Προωθεί την υπομονή, τον αλτρουισμό, την δύναμη, την ηρεμία, τη θεραπεία, την επανάκληση προηγούμενων ζωών και της αρχαίας γνώσης.

Το κεχριμπάρι είναι απολιθωμένο ρετσίνι από κωνοφόρα δέντρα, έλατα ή πεύκα που εκκρίνεται όταν το δέντρο του τραυματίζεται. Σφραγίζει τις πληγές του δέντρου από έντομα, αρρώστιες και μολύνσεις και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης γερνάει με το δέντρο χάνοντας υγρασία και σκληραίνει σε ένα κομμάτι.

Είναι ένα ορυκτό σε πολλές περιπτώσεις διάφανο. Το χρώμα του είναι συνήθως κίτρινο ή πορτοκαλί, αλλά σπανιότερα μπορεί να είναι και σκούρο καστανό, πράσινο ή ακόμα και βιολετί.

Είναι εύθραυστο όπως τα κόκκαλα, με βαθμό σκληρότητας 2-2,5 και πυκνότητα 1-1,1.

Έχει μεγάλη σπουδαιότητα για τους παλαιοντολόγους, γιατί πολλές φορές έχει εγκλεισμένα στη μάζα του διάφορα έντομα ή φυτά εκείνης της περιόδου, που αιχμαλωτίστηκαν μέσα στο ρετσίνι και απολιθώθηκαν σιγά-σιγά μαζί του.

Καίγεται και επιπλέει στο νερό.


Μυθολογία

To 600 περίπου π.Χ. Θαλής ο Μιλήσιος, ένας από τους επτά μεγάλους σοφούς της Αρχαιότητας, παρατήρησε ότι τρίβοντας το ήλεκτρο πάνω σε μάλλινο ρούχο, αυτό αποκτούσε την ικανότητα να έλκει επάνω του τρίχες, μικρά φτερά κτλ. Έτσι ο Θαλής, χωρίς να το υποψιάζεται έβαλε τα θεμέλια της μελέτης του φαινόμενου του ηλεκτρισμού, ο οποίος πήρε το όνομα του από το ήλεκτρο και χρειάστηκε να περάσουν γύρω στους είκοσι τέσσερις αιώνες για να κατασκευαστεί η πρώτη μηχανή παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δια της τριβής.

Βρίσκεται μέσα σε στρώματα της Κατώτερης Ολιγόκαινης υποπεριόδου του Καινοζωικού Αιώνα. Εκτιμάται ιδιαίτερα και χρησιμοποιείται σαν κόσμημα από την Λίθινη Εποχή. Ήταν γνωστό στους ανθρώπους της Παλαιολιθικής Εποχής, στους Έλληνες και τους Ρωμαίους που το χρησιμοποιούσαν πολύ για κοσμήματα. Είναι ίσως η αρχαιότερη ουσία που έγινε αντικείμενο λατρείας. Χάντρες από κεχριμπάρι και περιδέραια έχουν βρεθεί σε τόπους ταφής που χρονολογούνται πίσω στο 8000 π.Χ.

Το κεχριμπάρι είναι γνωστό και ως: Hu Ρ'o, Nordic Gold, Τα Δάκρυα του Ήλιου, Wo Kuo, Amber, Ambar, Sung Chi, Hsiang ΡΌ, Rav, Τα Δάκρυα του Ηλιάδη, Agdsten, Fkhg, Harpaks, Northern Gold, Η Ψυχή της Τίγρης, Ambra, Kah Ruby, Captured Sunshine, Retinite, Yantar, Bernstein.

To κεχριμπάρι έχει πάρει το όνομα του από την αγγλική λέξη ambre, από την μεσαιωνική λατινική ambra που προέρχεται από την Αραβική anbar ambergris. Η διεθνής σύγχρονη ονομασία amber προέρχεται από την αραβική αυτή λέξη και δηλώνει αυτές ακριβώς τις παράξενες ηλεκτρικές του ιδιότητες. Βέβαια, σήμερα γνωρίζουμε ότι το ήλεκτρο δεν είναι το μόνο υλικό που με την τριβή αποκτά ηλεκτρικές ιδιότητες, είναι επίσης και το θειάφι, το γυαλί, η ρητίνη, η πορσελάνη κ.τ.λ., αλλά στην αρχαιότητα και μέχρι το Μεσαίωνα αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργηθούν ένας σωρός θρύλοι και παραδόσεις για το ήλεκτρο, και θα αναφέρουμε μερικές.

Είναι μια ιερή πέτρα τόσο για τους Ινδιάνους της Αμερικής όσο και για τους Ινδιάνους της Ανατολής. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί κατά τις ιεροτελεστίες της φωτιάς των αρχαίων θεραπευτών των Φυλών. Το καίγανε και στον Μεσαίωνα σαν θυμίαμα για αρωματισμό και για να καθαρίσουν το περιβάλλον από την αρνητικότητα.

Στην αρχαία Κίνα πίστευαν ότι όταν πέθαινε μια τίγρη, η ψυχή της γινόταν κεχριμπάρι. Άλλες φορές σκάλιζαν το κεχριμπάρι σε σχήμα φαλλού για να φέρει γονιμότητα. Το κεχριμπάρι είναι ένα από τα πιο παλιά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για διακοσμητικά αντικείμενα.

Έχουν βρεθεί χάντρες και άλλα αντικείμενα σε τάφους ηλικίας πολλών χιλιάδων ετών. Οι σαμάνοι, οι δρυίδιδες και οι μάγισσες των Κελτών στην βόρεια Αγγλία φορούσαν περιδέραια από χάντρες κεχριμπαριού, για να προστατεύονται από τη μαγεία.

Έχει χρησιμοποιηθεί από τους αυτόχθονες ινδιάνους κατά της στειρότητας και για την τόνωση της γονιμότητας. Πολλά από τα πρώτα χαραγμένα έργα παρουσιάζουν ζώα που σχετίζονται με τη γονιμότητα όπως βατράχια, κουνέλια και ψάρια. Πολλές αρχαίες παραδόσεις συσχετίζουν το κεχριμπάρι με την συμπαντική ζωτική ενέργεια, ουσιαστικά η ζωή έχει πιαστεί μέσα του.

Παραδοσιακά, στους λαούς της Ασίας, υπήρχαν τα τέσσερα βασικά στοιχεία, η γη, ο αέρας, η φωτιά και το νερό, και ένα πέμπτο στοιχείο, το Ακάσα, το οποίο συμβόλιζε την αστρική ατμόσφαιρα, το εξωτερικό διάστημα και τη ζωική ενέργεια, τη δύναμη δηλαδή της ζωής μέσα στα όντα. Τα απολιθώματα λοιπόν που έχουν οργανική προέλευση, όπως είναι ο ξυλοοπάλιος (απολιθωμένο ξύλο), ο γαγάτης (jet), το μαργαριτάρι, το κεχριμπάρι, το κοράλλι και άλλα, συνδυάστηκαν άμεσα μ'αυτό το στοιχείο και θεωρήθηκαν ότι ασκούν άμεση επίδραση στα chakras, διαφορετική από εκείνη των ορυκτών που προέρχονται από ανόργανες ουσίες. Η ταλάντωση που παράγουν παρουσιάζει μεγαλύτερες ομοιότητες με την ταλάντωση των ζώντων οργανισμών, κατ' επέκταση και του ανθρώπου. Υπάρχει μια διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά στα απολιθώματα που προέρχονται από ζώα και θαλασσινά όντα, όπως είναι το abalone, το κοράλλι, το ελεφαντόδοντο, το μαργαριτάρι κ.λ.π. από τα απολιθώματα φυτικής και ορυκτής προέλευσης, όπως είναι το κεχριμπάρι, ο γαγάτης, το απολιθωμένο ξύλο και μερικές φορές, το μάρμαρο, ο ασβεστόλιθος και ο οψιδιανός.

 


Αποθέματα

Η πιο διάσημη πηγή του παγκόσμιου κεχριμπαριού είναι η Βαλτική ακτή της Γερμανίας. Βρίσκεται επίσης στις ακτές της Σικελίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στην Myanmar (Burma). Στο δυτικό ημισφαίριο υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα στον Άγιο Δομίνικο, το Μεξικό και στο New Jersey. Ένα ιδιαίτερα πλούσιο κοίτασμα κεχριμπαριού στο New Jersey έφερε στο φως πάνω από 100 άγνωστα έως τώρα εξαφανισμένα είδη της Κρητιδικής περιόδου ηλικίας πάνω από 94 εκατομμύρια χρόνια. Λόγω των καταπληκτικών ιδιοτήτων διατήρησης του κεχριμπαριού το DNA των δειγμάτων που παγιδεύτηκε μέσα είναι ατόφιο δίνοντας την δυνατότητα στην επιστημονική κοινότητα να εξετάσει το DNA ειδών που έχουν εκλείψει.


Θεραπευτικές Ιδιότητες

ΚεχριμπάριΤο κεχριμπάρι έχει δυνατούς συνδέσμους με τη γη και είναι μια πέτρα με μεγάλες ιδιότητες γείωσης υψηλότερων ενεργειών. Το κεχριμπάρι είναι ένας δυνατός θεραπευτής και καθαρίζει βαθιά, τραβώντας την α-σθένεια από το σώμα και προάγοντας την αναζωογόνηση των ιστών. Καθαρίζει επίσης το περιβάλλον και τα τσάκρας. Απορροφά τις αρνητικές ενέργειες και τις μεταλάσσει σε θετικές δυνάμεις. Συνδέει τον καθημερινό μας εαυτό με την ανώτερη πνευματική πραγματικότητα.

Σε φυσικό επίπεδο ενισχύει συνεργασία δεξιάς/αριστερής πλευράς του εγκεφάλου με χαρά και ευκολία. Ενισχύει όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες και την δημιουργικότητα. Προστατεύει και αποτοξινώνει το σώμα από την ακτινοβολία, ειδικότερα ακτίνες Χ, ήλιου, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αεροπλάνων και ενέργειες άλλων ανθρώπων.

Επεκτείνει τις κυτταρικές συνδέσεις με άλλες παράλληλες πραγματικότητες και διαστάσεις και μας προτρέπει να συνδεθούμε με την αρχαία σοφία και γνώση.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, το κεχριμπάρι φέρει σταθερότητα στη ζωή αλλά και δραστηριοποιεί. Βοηθάει να αποδεχθούμε την αλλαγή και να ακολουθήσουμε τα όνειρα μας. Οι ζεστές, φωτεινές του ενέργειες μεταφράζονται σε μια αυθόρμητη διάθεση, που εντούτοις σέβεται την παράδοση. Μας βοηθάει να συνδεθούμε με τις πηγές της χαράς. Ενισχύει το αυθόρμητο γέλιο. Μας ανοίγει σε νέα σοφία.

Είναι ιδανικό για την απομάκρυνση εμποδίων που θέτουμε υποσυνείδητα στον εαυτό μας και παρέχει θετική διάθεση που τροφοδοτείται από εμπιστοσύνη στον εαυτό.

Σε συναισθηματικό επίπεδο το κεχριμπάρι ενθαρρύνει την ειρηνική διάθεση και αναπτύσσει την εμπιστοσύνη, εξαγνίζει το πνεύμα και την καρδιά. Εκπέμπει την ενέργεια της φυσικής ζωτικότητας προς την ενεργοποίηση της ανιδιοτελούς αγάπης.

Εναρμονίζει τις αιθερικές ενέργειες στο φυσικό, το νοητικό και συναισθηματικό σώμα παρέχοντας αρμονική ροή των ζητούμενων του Γήινου πεδίου ενώ παράλληλα εξισορροπεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του σώματος.

Σε νοητικό επίπεδο, το κεχριμπάρι τονώνει το μυαλό, διαλύει την κατάθλιψη και προωθεί μια θετική νοητική στάση και δημιουργική έκφραση του εαυτού. Φέρνει ισορροπία και υπομονή και ενθαρρύνει τη σωστή λήψη αποφάσεων.

Σε πνευματικό επίπεδο, το κεχριμπάρι προάγει την ανιδιοτέλεια και φέρνει τη σοφία.

Ηλεκτρικό σώμα: Μας συνδέει με τους προγόνους και με την αιώνια σοφία.

Το κεχριμπάρι επιτρέπει στο σώμα να αυτοθεραπευτεί απορροφώντας και μετατρέποντας την αρνητική ενέργεια σε θετική. Στέλνει μια ηλιόλουστη και φωτεινή ηρεμιστική ενέργεια που βοηθάει να ηρεμήσουν τα νεύρα και να αναζωογονήσει τη διάθεση. Τα διαφορετικά χρώματα κεχριμπάρι μπορούν να τοποθετηθούν στα αντίστοιχα τσάκρα για να διευκολύνουν το άνοιγμα και τον καθαρισμό.

Είναι μια πέτρα αφιερωμένη στη σύνδεση του συνειδητού εαυτού στην συμπαντική τελείωση. Βοηθάει στην τέχνη της εκδήλωσης ώστε να φέρεις το επιθυμητό στην πραγματικότητα. Ενεργοποιεί τη διανόηση και ανοίγει το τσάκρα της κορώνας. Επίσης διαχέει την ενέργεια της σωματικής ευεξίας προς την ενεργοποίηση της χωρίς όρους αγάπης.

Το κεχριμπάρι παρέχει μια ενέργεια που λαμπρύνει την συνειδητοποίηση και επομένως την απόκριση της επιλογής, βοηθώντας κάποιον να επιλέγει αλλά και να επιλεχθεί. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν σύμβολο ανανέωσης των όρκων του γάμου και να ενισχύσει υποσχέσεις. Λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη στους πολεμιστές.

Συνδυάζει την εξαγνιστική ενδυναμωτική δύναμη του ήλιου και την απορροφητική μεταλλακτική δύναμη της Γης σε ένα ισχυρό εργαλείο εκδήλωσης και «Καλής Τύχης». Σύμφωνα με του Ινδιάνους της Β. Αμερικής βοηθάει να φύγει ο πόνος των μικρών παιδιών όταν βγάζουν νέα δόντια. Ισορροπεί το yin με το yang και ενθαρρύνει την φαντασία και την επανάκληση εσωτερικών τοπίων.

Εναρμονίζει τις αιθερικές ενέργειες με το φυσικό, το νοητικό και το συναισθηματικό σώμα, παρέχοντας μια ομαλή ροή τέλειας τάξης στις ανάγκες του Γήινου πεδίου ενώ ισορροπεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του φυσικού σώματος. Καθαρίζει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και είναι ιδανικό ορυκτό για χρήση σε εξαγνιστικές ανα-γεννήσεις και συνεδρίες rebirthing. Δρα εξαγνίζοντας το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα όταν κάποιος το φορά, το μεταφέρει ή το χρησιμοποιεί ως ελιξίριο.

 


Ενεργειακά Κέντρα

Συνδέεται κύρια με το chakra του Ηλιακού Πλέγματος και του Ιερού, αλλά εργάζεται εξίσου δυναμικά με το chakra του Λαιμού. Ανοίγει το chakra του Στέμματος αλλά ενδυναμώνει και καθαρίζει όλα τα άλλα ενεργειακά κέντρα.

 


Θεραπεία

ΚεχριμπάριΙστορικά γνωρίζουμε ότι το χρησιμοποιούσαν για να ανακουφίσουν τους σπασμούς, την κώφωση, τους πόνους στα αυτιά, τους πονοκέφαλους και τον πυρετό. Το κεχριμπάρι είναι εξαιρετικά ισχυρό καθαριστικό για τα τσάκρας και θεραπευτής. Γεμίζει το σώμα με ζωτικότητα και έχει τη δύναμη να τραβήξει την ασθένεια. Απορροφώντας τον πόνο και την αρνητική ενέργεια, το κεχριμπάρι επιτρέπει στο σώμα να επανέλθει σε ισορροπία και να αυτοθεραπευτεί μετατρέποντας τις αρνητικές ενέργειες σε θετικές.

Το κεχριμπάρι ανακουφίζει το άγχος. Απηχεί με το λαιμό θεραπεύοντας τις βρογχοκήλες και άλλες παθήσεις του λαιμού. Θεραπεύει το στομάχι, τη σπλήνα, τα νεφρά, τη χολή, την ουροδόχο κύστη και το συκώτι, ανακουφίζει τα προβλήματα στις αρθρώσεις και δυναμώνει τις βλεννογόνες μεμβράνες. Προστατεύει από την ασθένεια, μαλακώνει τον πόνο του τοκετού, σταματάει την αιμορραγία της μύτης, ανακουφίζει τον πονοκέφαλο και τον πονόλαιμο, και τα πεπτικά προβλήματα και τον πυρετό.

Έχει επίσης επιτυχώς θεραπεύσει ανισορροπίες των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, προβλήματα αρθρώσεων, δοντιών του στομάχου και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

 


Ελιξίριο

Σήμερα τα ελιξίρια από κεχριμπάρι δυναμώνουν τον θυρεοειδή αδένα, το εσωτερικό αυτί, τους νευρικούς ιστούς και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Βοηθούν επίσης στην απορρόφηση της βιταμίνης Β. Η δράση του στο chakra του μετώπου βοηθάει το διανοητικό στρώμα να πλησιάσει και να ευθυγραμμιστεί με τα λεπτότερα ψυχικά στρώματα, βοηθάει δηλαδή τη σκέψη να κατανοήσει την ουσία της ψυχής. Να είναι άραγε τυχαίο που οι καλόγεροι, και όχι μόνο αυτοί, έχουν κομπολόγια από κεχριμπάρι;

Τον παλιό καιρό χρησιμοποιούνταν σε συνταγή όπως η πενικιλίνη, για πόση, τριμμένη και μετά μουλιασμένη σε νερό (σαν ελιξίριο). Ως ελιξίριο και ως θεραπεία για πληγές είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αντιβιοτικό. Μπορεί να τονώσει το τσάκρα του αφαλού και βοηθά στη γείωση ενεργειών στο σώμα.

 


Τοποθέτηση

Φορέστε το για παρατεταμένες περιόδους, κυρίως στον καρπό ή το λαιμό ή όπου αλλού χρειάζεται. Αν θεραπεύετε μωρά ή παιδιά, είναι ευεργετικό για τη μητέρα να φορέσει πρώτα ένα κεχριμπάρι.

Τοποθετήστε το σε σχηματισμούς ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλετε να φέρετε αλλά και σε όλα τα ενεργειακά κέντρα για μετατροπή της αρνητικής ενέργειας σε θετική.

Το κεχριμπάρι συνεργάζεται άψογα και ενισχύεται στο μπάνιο μαζί με πηλό. Για να ενισχύσουμε το κεχριμπάρι, μπορούμε να το τρίψουμε σε καθαρό μάλλινο ύφασμα, για να δημιουργήσουμε στατικό ηλεκτρισμό. Ο ήλιος ενισχύει κάθε είδους κεχριμπάρι. Ενεργειακά ισχυρότερο θεωρείται το χρυσό κεχριμπάρι.

 


Καθαρισμός και Φροντίδα

Καθαρίστε το καλύτερα σε ορυκτό ή θαλασσινό αλάτι (χωρίς νερό όμως!). Καθώς το κεχριμπάρι είναι μαλακό, μπορεί εύκολα να γρατζουνιστεί. Φυλάξτε τα κοσμήματα από κεχριμπάρι ξεχωριστά.

 


Οδηγός Αγοράς

Το κεχριμπάρι είναι από τα πιο δημοφιλή ορυκτά που συλλέγονται σήμερα. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή χαντρών, κοσμημάτων, είδη καπνιστή και άλλα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα.

Προσοχή τις απομιμήσεις από πλαστικό, γυαλί, συνθετική ρητίνη και απομιμήσεις από άλλες φυτικές ρητίνες.

 


Φόρτιση: Στον Ήλιο

Πλανήτης: Ερμής

Αριθμολογική Συχνότητα Δόνησης: 3

Ζωδιακός Συσχετισμός: Λέων & Υδροχόος

 

Χρήση για την Χιλιετία:

Οι πέτρες υπηρετούν καταγραφείς των αρχείων της Γης. Παρακολουθούν τα πάντα και ανοίγουν τον εαυτό τους στη σοφία.

Το κεχριμπάρι μπορεί να μας βοηθήσει να παρακολουθήσουμε πραγματικά σαν παρατηρητές αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας. Αν επιλέξουμε να αδειάσουμε τον εαυτό μας από προσδοκίες μπορούμε να μάθουμε τα πάντα - ακόμα και το πώς να ζούμε στα 2000'ς - από οτιδήποτε βρίσκεται γύρω μας.

Θετική Δήλωση: «Κάθε στιγμή γίνομαι σοφότερος/η και πιο ευτυχισμένος/η.»

Επίλογος: Το κεχριμπάρι αντιπροσωπεύει την αιώνια σοφία.

 


Βιβλιογραφία:

-Η Βίβλος των κρυστάλλων, Judy Hall, εκδόσεις «Ισόρροπον»

-Κρύσταλλοι, Διαλογισμός και Υγεία, Αντώνης Βαρσαμούδης, εκδόσεις «Κέδρος»

-Love is in the earth, a Kaleidoscope of Crystals, Melody, Earth Love Publishing

-The American Indian - Secrets of Crystal Healing, Luc Bourgault, εκδόσεις «Quantum»

-Stones Alive! A reference guide to Stones for the New Millenium, twintreess

-wikipedia.org

Pin It